Lokal smak

Det er noe eget med det som kommer rett fra jorda til bordet. Det som høstes, sankes og plukkes for hånd. Hos oss får du skogsgourmet og kortreiste råvarer. Epler plukket av engasjerte mennesker. Blåbær, rips og granskudd. Krekling og tyttebær. Alt fra Norges dype skoger. Produktene som blir laget i gårdstårnet på låven er noe av det aller, aller beste du kan få, synes vi.
Vel bekomme!

Gjør
god mat
enda bedre

Rips med vanilje

En remse med rips rett i munnen, plukket i bestemors hage. Husker du smaken? 
Vi tilsetter vanilje og putter det hele på glass. Geleen passer godt sammen med cottage cheese, men kan også brukes til kjøttretter.

Krydret blåbær

Finnes det egentlig noe bedre enn å dumpe ned i blåbærlyngen, plukke noen bær og spise dem langsomt? Vi har krydret blåbærene litt. Syltetøyet passer godt til brie eller andre milde oster, som tilbehør til dessert eller i pai og kake.

 

Krydret tyttebær

Nyrørte tyttebær er en institusjon ved norske middagsbord. Passe søtt, passe syrlig og veldig godt. For å gjøre det enda bedre har vi tilsatt krydder til tyttebærene. Syltetøyet passer godt til middagsretter og milde oster, eller rørt inn i pisket krem og servert til vafler.

Eplegelé med granskudd

Lukten av barskog. Et eple du plukker selv. Sødme og friskhet.  Alt dette i ett glass. Eple med granskudd passer godt til blåskimmelost eller som tilbehør til lam, vilt eller fisk.

Krekling og tyttebær

Lyng og mose, fjell og skog. Høst i heia, med små skatter fra moder jord i neven. Den klare høstluften. Det har vi puttet på glass. Geleen passer godt til ostefatet og på brødskiva, men også som smakstilsetter i sauser og gryter.

Hvor får du

I tillegg til i vår egen gårdsbutikk selges Røyland Gård syltetøy i flere delikatessebutikker og velassorterte daglivarebutikker på Sør- og Østlandet. Her finner du en oversikt.

Forhandleroversikt

inspirasjonssiden

Våre produkter finner du gjerne i ostedisken, men i tillegg til å være et godt følge til ost, passer de også til så mye mye mer. Her vil vi legg til nye spennende serveringsforslag. Har du et nytt tips, vil vi svært gjerne høre fra deg.

 

Serveringsforslag

I gårdsbutikken

Vi lager flere produkter året rundt som ikke selges i dagligvarebutikker. Disse får du i vår egen gårdsbutikk som er åpen for grupper som besøker oss, på forespørsel eller når det er annonsert på facebook. Her kan du også sette sammen gaver som vi pakker lekkert inn.

Granskudd

Granskudd  er godt å blande i bagsten – både brød og  søte geiger. Du kan brygge te på skuddene eller la de gi det lille ekstra til viltmiddagen.